Italia vs. Nederland

"Velkommen til Nederland.

Jeg blir ofte spurt om å forklare hvordan det er å ha et handikappet barn, for å prøve å hjelpe de som ikke har delt denne unike opplevelsen til å forstå hvordan det er, slik at de kan forestille seg hvordan det føles.


Slik er det: Når du venter barn, er det som å planlegge en fantastisk ferietur - til Italia. Du kjøper en stabel med guidebøker og legger store planer. Colosseum, Mechelangelos David, Gondolene i Venezia, kanskje du lærer noen nyttige fraser på italiensk, alt er spennende.

Etter måneder med ivrig forventning kommer endelig dagen, du pakker kofferten og drar avsted. Flere timer senere lander flyet, flyvertinnen tar mikrofonen og sier: "velkommen til Nederland". "Nederland", sier du, "hva er det du sier ... Nederland ? Jeg hadde bestilt tur til Italia ! Jeg skulle vært i Italia nå, hele livet har jeg drømt om å få reise til Italia !!"

Men det er en endring i flyets rute, de har landet i Nederland, og der må du bli. Det viktige er at de ikke har tatt deg med til et forferdelig, skittent sted, fult av nød og sykdom. Det er bare et annet sted. Så du må ut å kjøpe nye guidebøker, og du må lære et helt nytt språk, og du vil bli nødt til å møte en hel mengde nye mennesker som du ellers aldri ville ha møtt.

Det er bare et annerledes sted, det er roligere enn i Italia, ikke så flott som Italia, men når du har vært der en stund og får pusten igjen, ser du deg rundt .. du begynner å legge merke til at Nederland har vindmøller, Nederland har tulipaner, Nederland har til og med Rembrandt.

Men alle du kjenner er travelt opptatt med å reise til og fra Italia ... de skryter av hvor fabelaktig fint de har hatt det der. Og for resten av livet kommer du til å si: "ja det var dit jeg også hadde tenkt meg, det var det jeg hadde planlagt." Smerten ved det vil aldri aldri helt bli borte, fordi tapet av en drøm er et veldig veldig tap.

MEN hvis du tilbringer livet med å sørger over at du ikke kom deg til Italia, vil du aldri føle deg fri til å nyte de helt spesielle og skjønne sidene ... ved Nederland. "


Emily Perl Kingsley

signatur

11 kommentarer

therese

26.aug.2010 kl.00:46

Tøff fødsel historie å lese, men gud for en herlig gutt dere har fått dere :)

26.aug.2010 kl.22:36

Utrolig flott skrevet :-)

Cecilie

28.aug.2010 kl.06:22

Flott innlegg, Linnis. Og flott gutt :)

Ane

31.aug.2010 kl.11:03

Å Linnis, helt nydelig skrevet.

Søt gutt med en fantastisk mamma!:)

Klem fra Ane.

Kristina E

31.aug.2010 kl.20:56

HVor fantastisk flink du er til å skrive og fortelle! Det er så ekte og så klokt og ærlig beskrevet!!! Sitter med tårer i øynene. Du har jammen vært utrolig sterk. Masse lykke til videre. Og gratulerer med en aldeles nydelig gutt:) Ønsker dere alt det beste for fremtiden!!!

Stor klem ;)

Kaja Viktoria

07.sep.2010 kl.01:51

Nederland<3

...

08.sep.2010 kl.01:55

Kjempe fin blogg! Fine historier, og nydelig gutt! Men er ikke denne Nederland historien tatt fra laguna sin blogg? Kanskje lurt a skrive kilder pa det du legger ut

meg

09.sep.2010 kl.20:27

Historien er tatt fra et hefte jeg fikk på sykehuset i Oslo :)

Ja tar ikke bloggen så seriøst at jeg skriver på kilder, men hadde jeg visst hvem som hadde skrevet den så skulle jeg sendt de en hilsen.

Den stemmer på hvert punkt :)

Kjersti

23.sep.2010 kl.13:10

Kjempe fin blogg Linnis =) og gratulerer så mye med en fantastisk herlig gutt. Når det gjelder denne historien så har jeg og hørt den før, i forbindelse med at jeg har lest den i "En barnehage for alle, spesialpedagogikk i førskoleutdanningen". Historien er skrevet av Emily Perl Kingsley ;)

..

30.sep.2010 kl.22:44

Må si det kom ett par tårer etter å ha lest bloggen din. Det du har vært igjennom må nok ha vært ganske tøft, men en ting er sikkert og det er at Emil har fått den beste mammaen han kan få. Klem fra en tidligere venninne=)

emil & oss <3

30.sep.2010 kl.23:08

..: takk :)

Skriv en ny kommentar

emil & oss <3

23, Bergen

Jeg er stolt mamma til Emil. Han er født med Downs syndrom, og omphalocele. Han er verdens mest sjarmerende gutt! Smiler og ler, og er en skikkelig tøffing. Jeg velger å la leserne ta del i vår hverdag som foreldre til en liten gutt med Downs syndrom. Utfordringer, gleder, men også sjokk og bekymringer! Kontakt: Linnis_4@hotmail.com

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

thehibi
hits