Marielle Vathne er med i konkurranse om en tur til Zambia. Hun trenger stemmer, frem til klokken 18.00 idag!

http://vathne.blogg.no/ Gå gjerne inn å les på bloggen hennes.

http://jaktenpaanorskbistand.blogg.no/  Konkurranse siden.

Jeg har limt inn et utdrag fra Marielle sin blogg om konkurransen og formålet!

Her på blogg.no holder Norad en konkurranse angående Norsk bistand, som jeg mer enn gjerne vil skrive inn et bidrag til. Jeg synes konkurransen er et fantastisk godt initiativ som er med på opplyse og fremme informasjon rundt bistandsarbeid. Spørsmålet som blir stilt er; Norge gir hvert år mye penger i hjelp til de fattigste landene i verden, hva tror du pengene egentlig går til? Jeg ble oppriktig glad  og engasjert da jeg oppdaget konkurransen. Blogg.no er en plattform hvor mennesker i alle aldre er samlet og jeg håper den er med på å åpne folks øyner og inspirere til å ville hjelpe! :) Jeg har tittet på bidragene til konkurransen og det er så flott at mennesker bryr seg om å hjelpe andre mennesker til å få en bedre hverdag og et bedre liv når vi faktisk har muligheten og pengene til det! Jeg sier ikke at lykke kan måles i penger, men pengestøtten vi i Norge får samlet inn kan være med på å skape trygghet, håp og muligheter, som vil gi et resultat av lykke! De aller fleste av oss nordmenn vet ikke hvordan det er å sulte, å alltid være redd, og absolutt ikke vite hva morgendagen vil bringe. Vi Norge er priviligert, vi har så utrolig mange muligheter her i lille Norge, et av verdens rikeste land. Dersom vi alle bidrar litt kan det utgjøre enorme forandringer!

Kommer pengene frem? Gjør vi nok? Gir vi nok? Bistandsproblematikk er et høyst aktuelt tema i Norge og det er utrolig mange forskjellige synspunkt innenfor dette temaet men vi er nok alle enige om at bistandsarbeid er mer enn nødvendig! Jeg er en av dem som virkelig tror på at U-landshjelp fungerer, og at målene om at alle land skal få en bærekraftig utvikling som vil gjøre at de en dag klarer seg helt selv! Det vil nok ta lang tid, det er en stor oppgave med mange problemer og spørsmål underveis. Ofte tror jeg at veldig mye av pengene fort forsvinner inn i nødvendige kortsiktige nødhjelpsløsninger og vi har desverre alle hørt historier om korrupsjon og tilfeller hvor pengene ikke kommer frem.....meg tror at pengene som blir sendt avgårde for å hjelpe vil gi fremtidige gode resultater, for enkelt individet og for felleskapet. Det er godt for mennesker i nød å vite at folk bryr seg om dem, tenker på dem og er villige til å hjelpe. Jeg håper at midlene fra Norge kan få flere utviklingsland til å spire på egenhånd! Jeg tror pengene går til:  mat, næring og utstyr som skal sikre rent vann som er det viktigste og mest grunnleggende. Bygge opp jordbruksområder som fører til bærekraftig jordbruksutvikling, vaksinering, støtte til barnehjem, u-lands gjeld slettes. Det bør bygges mange skoler hvor barn kan få uttdanning, jeg ser på utdanning som hovednøkkelen til fremtidens generasjoner for å komme seg ut av fattigdom! Jeg håper det blir bygget  flere aktivitetsområder, hvor barn og ungdom har et tilbud som holder dem sosial og borte fra krigføring og kriminalitet. HIV/Aids epidemien startet for fullt i Zamiba på slutten 1980 tallet, Zambia trenger virkelig utbyggning av helsestasjoner, helsevesenet og utdanning av helsepersonell. Jeg har et høyt ønske om at kunnskapen angående HIV/Aids skal bedres, og mer informasjon om beskyttelse under seksuell omgang er uyre viktig. Å få muligheten til å blogge fra Arfika og blogge for å hjelpe og se hva bistandspengene går til med egne øyne, ville vært en helt uforglemmelig opplevelse!


Jeg har ikke «publisert» bloggen min før nå, så jeg vet jeg ikke har et lesertall å skrive hjem om helt enda, men å kunne reise etter bistandspengene og få muligheten til å skrive fra Afrika og om hvordan jeg opplever alt der nede er noe jeg virkelig vil bli med på!!!  Bare den enkeltes små skritt er med på å kunne gjøre endringer! Bli med på konkurransen du også, la oss skape mer blest og informasjon om bistandsprosjekter!

                                                                                                                                                         Mamma og Emil ♥

signatur

Én kommentar

Så fin blogg du har! :)

Blir veldig glad om du besøker min<3

Skriv en ny kommentar

emil & oss <3

23, Bergen

Jeg er stolt mamma til Emil. Han er født med Downs syndrom, og omphalocele. Han er verdens mest sjarmerende gutt! Smiler og ler, og er en skikkelig tøffing. Jeg velger å la leserne ta del i vår hverdag som foreldre til en liten gutt med Downs syndrom. Utfordringer, gleder, men også sjokk og bekymringer! Kontakt: Linnis_4@hotmail.com

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

thehibi
hits