I Stavanger tingrett ble et foreldrepar frifunnet for å ha fysisk avstraffet sine barn (på 1 og 3 år).

"Foreldrene ble frikjent til tross for at de ifølge dommen blant annet innrømmet at de «ved noen få anledninger» hadde «klapset» ungene på baken.
Foreldrene var tiltalt for flere og alvorligere voldshendelser, noe de to barna forklarte seg om i dommeravhør da de var rundt fire og seks år gamle. Men retten mente det var rimelig tvil om barna fortalte sannheten. Da barneoppdragelse med nødvendighet innebærer bruk av både fysisk makt og trusler, er det i rettspraksis utviklet unntak for visse former for trusler og maktanvendelse som skjer som ledd i barneoppdragelsen,» skrev tingretten. (Stavanger aftenblad.no)

Det jeg ikke forstår er at loven sier svart på hvitt at det ikke er lov å bruke noen fysiske avstraffelser, ikke klyping, slag og ingen trussler ovenfor egne unger. Men hvis en ikke skal stole på barn når de forteller hva som har skjedd de, hvordan skal en da forvente å hjelpe barn som sliter med vold i hjemmet?

Vil en at barna skal respektere en som foreldre fordi barna er REDDE for konsekvensene?
Eller vil en lære barna hva som er rett og galt ved at de faktisk kjenner det selv på kroppen i form av samvittighet og generell empati?
Siste alternativ er nok den tyngste veien for oss som foreldre, men er ikke det en god investering?

Hva tenker dere andre? Er det lov å bruke fysisk "vold" mot egne barn når detgjelder oppdragelse?

(Bilde lånt av google.no)


 

 

 

signatur

7 kommentarer

Karoline Gramshaug εїз

15.feb.2011 kl.09:15

Det er IKKE lov å bruke fysisk vold, verken når det gjelder oppdragelse eller noe annet.

Tøys å ikke tro på barn. Når de sier slike ting bør det i hvert fall sjekkes opp i om ikke annet.

Dumt om man innser feilen man gjorde når det er for sent..

jeanette og Alexander!

15.feb.2011 kl.13:37

Jeg vokste opp med en stefar som brukte både fysisk og psykisk terror mot oss. Han slo kun min storebror da, men brukte trussler mot meg.

Så jeg mener at fysisk avstraffning, selv om det bare er et klaps på rumpen, burde blitt straffet med fengsel og tvungen psykologisk hjelp. Mange syns jeg er rar når jeg sier det, men det at de i det hele tatt mener det er ok å slå et barn er for meg ubeskrivelig!

Det at de slår, kniper, klapser eller truer et lite forsvarsløst barn gjør meg kvalm!

Terroren som vi ble utsatt for har forandret livene våres for evig og alltid, min storebror sitt liv er ødelagt, min lillebror er blitt direkte aggressiv, mamma klarer ikke å forsvare seg selv, selv om det er slutt mellom dem. Jeg er kanskje den eneste som har kommet meg videre i livet.

Nå går jeg rundt og lurer på om jeg skal anmelde dritten, men er redd for denne foreldelsesfristen.

emil & oss <3

15.feb.2011 kl.15:15

jeanette og Alexander!: Off.. jajeg syns det er helt forferdelig med mennesker som bruker sånne metoder ovenfor barn. Det ødelegger barna, men også den parten som lever i et slags forhold med disse menneskene.

Og loven slik som vi ble undervist i på skolen sier at all fysisk og psykisk avstraffelse skal straffes! Men så stler jo ikke de på ungene, å hvor er da rettsikkerheten til disse barna? då beskytter jo loven de voksne som faktisk gjør dette jævelskapet mot små barn.

Jeg blir direkte sint, syns du skal sjekke opp fristen for forelding! De fortjener sanksjoner!

mammawesterheim

15.feb.2011 kl.18:31

Nei det er det ikkje!. Jeg kan ikke skjønne hvordan lovverket kan frikjenne det når det står svart på hvitt at det ikke er lov!!

Selv om jeg selv vokste opp der vi fikk klask i rumpen eller knips på fingrene om vi gjorde noe galt, er jo dette noe som ikke er lov faktisk.. Men om jeg aldri kommer til og knipse Jonas eller Leander over fingrene om di ikke hører etter, det skal jeg ikke love...

jeanette og Alexander!

15.feb.2011 kl.18:32

Skal sjekke opp i det. Men problemet er jo at jeg må få med meg min bror og mamma på dette, er redd for at de ikke kommer til å ville.

emil & oss <3

16.feb.2011 kl.10:06

jeanette og Alexander!: det er verdt et forsøk :)

emil & oss <3

16.feb.2011 kl.10:08

mammawesterheim: Ja, jeg har aldri blitt knipset eller klapset hjemme, så jeg kommer nok ikke til å gjøre det med mine unger.

Men ja jeg syns også det er sykt, når foreldrene faktisk innrømmer at de har gjort det, så blir de frifunnet!

Skriv en ny kommentar

emil & oss <3

23, Bergen

Jeg er stolt mamma til Emil. Han er født med Downs syndrom, og omphalocele. Han er verdens mest sjarmerende gutt! Smiler og ler, og er en skikkelig tøffing. Jeg velger å la leserne ta del i vår hverdag som foreldre til en liten gutt med Downs syndrom. Utfordringer, gleder, men også sjokk og bekymringer! Kontakt: Linnis_4@hotmail.com

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

thehibi
hits