DREPT: Byron som ble drept i 2004 Foto: Privat Foto: 

VG Nett) Sørlandet sykehus får kritikk av Helsetilsynet etter å ha sendt hjem en baby med tegn på mishandling i 2004. 

 Høsten 2004 var den åtte måneder gamle gutten Byron innlagt på sykehus med brudd på hodeskallen og andre klare tegn på mishandling, men legene overså tegnene og sendte ham hjem, melder TV 2. Samme kveld skal han igjen ha blitt mishandlet og døde deretter av skadene.

Helsetilsynet mener at gutten ikke ble fulgt opp godt nok medisinsk. Da babyen var innlagt på sykehus like før han døde, hadde han et åtte centimeter langt brudd i hodeskallen, og han var sløv og vanskelig å få kontakt med. Sykehuset mente at gutten var understimulert og led av omsorgssvikt og sjekket ikke for hodeskader. Sykehuset fant også blod i guttens munn og flere blåmerker.

Helsetilsynet mener tegnene på alvorlige problemer var så klart til stede at sykehuset burde tatt aktivt fatt i dem. Hadde sykehuset tatt tegnene på mishandling på alvor, kunne utfallet ført til at gutten hadde overlevd, konkluderer tilsynet.

- Vi vil, når vi nå får tilbakemelding fra Fylkeslegen, gå gjennom denne saken på nytt, slik vi gjør med alle saker når vi får tilbakemelding fra Fylkeslegen, sier leder og overlege Kåre Danielsen ved Barnesenteret på Sørlandet sykehus.

Ingen vet nøyaktig hva som skjedde med Byron Attard. Rettsmedisinerne slo fast at han døde av fysiske skader. Men dødsstedet ble ikke undersøkt av etterforskere som kunne sikret eventuelle bevis.

Belastning

I et intervju med VG Nett i fjor fortalte moren Jannicke Attard, om den enorme belastningen saken har vært.

- Saken har vært en ubeskrivelig belastning for oss alle, fortalte moren som mistet sønnen i fjor.

 

(Tekst og bilde lånt av VG Nett)

Merk dere at moren følte at saken var en belastning!!!
Se på den nydelige gutten, som hadde hele livet foran seg. Hvem kan misshandle en så uskyldig skapning?

signatur

4 kommentarer

jeanette og Alexander!

17.feb.2011 kl.12:26

Ja uffa, stakkars stakkars mammaen(kraftig ironi)...

Forstår ikke at mennesker kan være så ondskapsfull mot barn.

Og utrolig at sykehuset sendte han hjem igjen!!!!

Michelle

17.feb.2011 kl.14:21

Kjenner magen min vrir seg når eg les dette!!

Forferdelig at vi lever i eit land i dag som skyver problema "under teppet" og sender gutten heim, fekk lyst å grine når eg leste det og såg på bilde av den nyyydelige gutten!!:(

Forstår ikkje ka som feila folk som greie å misshandle små uskyldige søte barn!! Vi skal beskytte og ta vare på dessa små, kose og tøyse med dei. Denna mora skulle ha fått blomster for uttalelsen sin!! Herlighet!!

preciousmoments

17.feb.2011 kl.15:49

Takktakk for kommentar!

-Herre Jesus, noen mennesker er virkelig syke.. At det er for dårlig helsetilsyn rundt om kring er dessverre ingen hemmelighet, men når vi er klar over det, betyr det også at det burde gjøres noe med. Er jo heller ikke lenge siden en gammel dame frøs ihjel etter hun gikk ut fra ett sykehjem, uten at noen passet på. De ansatte satt på Facebook...

sunni

17.feb.2011 kl.19:15

Fysj... Æ skjønne ikke kordan noen kan mishandle en liten baby! Dem e jo helt forsvarløs! Æ håpe mora/farn får sæ ei lang stund bak lås å slå, og blir mishandla sjøl!

Skriv en ny kommentar

emil & oss <3

23, Bergen

Jeg er stolt mamma til Emil. Han er født med Downs syndrom, og omphalocele. Han er verdens mest sjarmerende gutt! Smiler og ler, og er en skikkelig tøffing. Jeg velger å la leserne ta del i vår hverdag som foreldre til en liten gutt med Downs syndrom. Utfordringer, gleder, men også sjokk og bekymringer! Kontakt: Linnis_4@hotmail.com

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

thehibi
hits