Mulighetens syndrom!

Gratulerer så masse med dagen til alle prinser og prinsesser som er født med et ekstra kromsom! Det er deres dag idag! ♥

Vi som har fått et barn med Downs syndrom har fått noe ingen andre har fått, på godt og vondt. Våre erfaringer er mangfoldige og etter min mening er det synd at ikke fagpersoner bruker oss som en ressurs! Vi er tross alt eksperter på våre egne barn!

Det er viktig å holde fast ved det positive i å ha fått et annerledes barn. Når jeg ser fremover, ser jeg positivt på tilværelsen, jeg ser uttallige flere gleder enn jeg ser sorger!
Selv om det er en tøff opplevelse å få et barn med psykisk utv.hemming, har det på mange måter vært en berikelse for besteforeldre, tanter og onkler. Og for ikke å snakke om venner av oss som foreldre! Folk har tatt Emil til sitt hjerte! Å de følger ivrig med på Emil sine skritt fremover!

Forskning fra USA har visst at søsken av barn som er annerledes, blir bedre sosialt utviklet, og dergjennom står bedre rustet til å møte livets utfordringer (Marihøna. nr.2,Mai 99) Jeg kan nesten ikke vente til vi kan berike vår familie med flere små troll!

For min egen del er jeg overbevist over at dette har tilført meg mange kvaliteter jeg ellers ikke ville fått. Misforstå meg rett, jeg tror ikke jeg har blitt et bedre menneske av at Emil kom til verden, men jeg tror kanskje jeg hadde vært følelsesmessig fattigere uten denne opplevelsen.

Jeg har et ønske for Emil at han skal få et best mulig liv, sikkert det samme ønske som samtlige foreldre har for deres unger! Og når Emil har diagnosen han har blir dette mer arbeid på oss og personer som står han nærmt!
Men faktum er at en ikke vet hvor langt barn med Down diagnosen kan nå. Hvilket potensiale de sitter inne med.
Vi foreldre husker vel alle fra vår egen barndom en eller flere "mongoloide", som det het den gangen fra vårt eget nærmiljø. Hvordan disse fikk mangelfull oppfølging fordi "de var som de var".
Med andre ord, det ble sett på som meningsløst å invistere tid og krefter på disse barna fordi de alltid ville være samfunnet til byrde og det ville nok ikke nytte uansett! (Så lite visste de) Nå kalles syndromet: "Mulighetens syndrom"!

I "vår" tid har vi heldigvis et helt annet syn på dette, og selv om de fleste av oss ofte skulle ønske oss mer ressurser, har barna med Down diagnosen helt andre muligheter nå, i barnehage, på skole, såvel som i hjemmet.
Jeg er overbevist om at fremtidens voksne med Down syndrom vil kunne delta i arbeids- og privatlivet på en helt annen måte enn vi har sett tidligere!

Så med dette vil jeg ønske dere en fantastisk mandag, og Downs syndrom dag! Bruk denne dagen til å gi mennesker som er annerledes et syn, gi de et smil, som ikke er fylt med sympati, men heller repsekt!
Barn som Emil har et fantastisk liv, å vi som familie skal gjøre vårt aller beste for å gi Emil den hverdagen han fortjener, og det livet og fremtidsutsikter som står til hans potensialet!
Bruk dagen til å se vekk fra Ultralyd diskusjonen som har florert i media de siste dagene, og heller se muligheten hos disse menneskene! ♥

Se på den nydelig gutten vår!
Du skal få alle muligheter som finnes. Mamma og pappa elsker deg gutten vår! ♥

signatur

29 kommentarer

Michelle

21.mar.2011 kl.11:09

Det er så snat i alt du seier og du skriver så bra!!:)

Nydeligaste vesle guten! <3

Eg er sikker på at han får den beste oppveksten frå dykk!!;)

Han er så heldig som har deg som mor og det trur eg han veit!;)

Ha ei kjempe fin dag, kos dykk mykje!:)

Ailin

21.mar.2011 kl.11:16

NYDELIG!

mammawesterheim

21.mar.2011 kl.11:41

Vakkert <3!

Ane - Mamma til Tomine

21.mar.2011 kl.11:46

Gratulere så mye med den spesielle dagen, lille nydelige Emil! <3 Du har noen fantastiske foreldre! Du kan være stolt av dem og deg selv. Du er unik lille venn <3

Ann Elisabeth

21.mar.2011 kl.12:02

Så flott at vi har en dag som skal fokusere på den ekstra nyansen som disse barna tilfører oss! Heldigvis har vi et åpnere samfunn nå enn tidligere, selv om diskusjonen rundt fosterdiagnostikk og abort er en utfordring. Ungene her i huset har fulgt tett en jente i nabolaget, som har gått både i barnhage og i klasse med mine i alle år. Det har alltid vært henne som person vi har forholdt oss til, og ikke hvilken "merkelapp" hun har. En skjønn, lys liten jente, som alltid har hatt venninner fra klassen rundt seg. Det som var litt morsomt, var da de andre var ferdige med puberteten, og hun etter det hadde en laaaang periode hvor foreldre var teite og hun helst ikke ville bli sett sammen med dem.....så man kan vel si at følelsene hos henne var noe sterkere enn hos andre på samme alder. Så Emilen har absolutt sin plass i familien, og vil nok utvide følelsesregisteret til de som er rundt han. Heldigvis!

May

21.mar.2011 kl.12:24

Fineste lille Emil, gratulerer med denne "ekstra" dagen som er en hyllest til alle små helter med litt "ekstra" :o)

Her blir det litt ekstra kos og hygge i dag, og muligens når Mikke blir litt større, kan dette bli en dag hvor vi samles med andre likesinnede og tar en liten fest :o)

Jeg tenkte på det her før i dag, at det er litt rart det ikke er mer markert i "miljøet" - hmmm, det må vi gjøre noe med ;o)

Fin dag til dere!

Cathrine Flåtten

21.mar.2011 kl.14:09

wow frysninger! skjønner ikke hvordan noen mennesker vil ta abort fordi barnet er utviklingshemmet, har downs og osv. De er jo verdens mest herligste mennesker. Du skriver kjempebra og det er sykt motiverende :-)

Silje

21.mar.2011 kl.14:20

Du skriver så bra, det er en fryd å lese! :) Nydelige bilder av Emil!

Gratulerer med dagen! :)

PANORAMA

21.mar.2011 kl.14:40

Sukk..fikk nu litt klump i halsen jeg, du skriver så fint. Ha en flott dag.)

emil & oss <3

21.mar.2011 kl.15:38

Ane: Takk:D

emil & oss <3

21.mar.2011 kl.15:40

Ann Elisabeth: <3 jepp, gleder meg kjempe masse til han blir stor, og skal være en rebell! hehe :D Må jo leve opp til navnet sitt! :)

emil & oss <3

21.mar.2011 kl.15:42

May: Gratulerer til Mikke på hannes ekstra dag også :D

Hadde vært kjekt å feire dagen, vi hadde en liten samling med ups and downs rogaland igår, men ikke så mange.

Hadde vært veldig artig og organisere noe ordentlig! :)

Ha en strålende dag, en stor klemm til Mikke :D

emil & oss <3

21.mar.2011 kl.15:43

Cathrine Flåtten: Takk :)

jeg velger å tro at disse menneskene sliter etterpå! (jeg håper det)

emil & oss <3

21.mar.2011 kl.15:44

Silje: Takk <3

Så bra du liker å lese innleggene! :D

emil & oss <3

21.mar.2011 kl.15:44

PANORAMA: Takk :D Ha en strålende mandag videre :)

Lill-Marte Sætre Kleppe

21.mar.2011 kl.16:09

Han er jo bare nydelig :)

Anne, mamma og gravid

21.mar.2011 kl.16:29

Først må jeg bare si takk for alle kommentarene jeg har fått av deg, jeg er ikke så flink til å svare alltid men jeg leser de alle :)

Og så for en nydelig liten Emil du har, han var jo bare kjempesjarmerende. Og hipp hurra for den ekstra dagen hans :-)

Gro, mamma til en med Down Syndrom

21.mar.2011 kl.17:44

Gratulerer med dagen Emil, og resten av familien:-) Jeg fikk en sånn 17.mai stemning når jeg leste innlegget ditt...og føler meg så stolt! Stolt over å få være en del av dette! Fikk omtrent samme følelsen som når jeg kler på meg bunaden...da føler jeg meg også stolt:-)

En god klem til Emil fra Arian <3

21.mar.2011 kl.19:31

Han er NYDELIG <3

eogtm

21.mar.2011 kl.19:58

Gratulerer med dagen til Emil og dere <3

Du skriver så vanvittig bra og det er en fryd å lese hvert ett innlegg <3

emil & oss <3

21.mar.2011 kl.20:25

eogtm: Så koselig sagt av deg :)

Jeg føler at de innleggene jeg virkelig brenner for blir de beste :D

emil & oss <3

21.mar.2011 kl.20:26

Anonym: Takk <3 Jeg må si jeg er enig med deg ;)

emil & oss <3

21.mar.2011 kl.20:27

Gro, mamma til en med Down Syn: Ja jeg også var stolt idag morges når jeg så de hadde innslag på god morgen Norge! Jeg sendte de en mail for noen uker siden, der jeg oppfordret de å markere dagen! Er så glad for at de gjorde det!

Heltene våre fortjener en egen dag! :D De gir så uendelig mye hver eneste dag! <3

Håper dagen deres har vært flott! :D

Klemm tilbake til Arian :)

emil & oss <3

21.mar.2011 kl.20:29

Anne, mamma og gravid: Det er helt i orden, jeg liker bloggen din, å leser den stort sett hverdag :)

Du kommenterer når du har tid og mulighet :)

God mandagskveld videre :D

emil & oss <3

21.mar.2011 kl.20:29

Lill: Takk <3 Er ganske enig med deg :D

Cathrine Flåtten

21.mar.2011 kl.20:36

sv: aww jaaa, han har kjempe bollekinn! akkurat som moren sin :-D hahaha, kjempe gossin <3

eogtm

21.mar.2011 kl.21:19

Er vel sånn med de fleste av oss tenker jeg =)

Merete

22.mar.2011 kl.16:59

Så utrolig fin Emil er! :) Skjønner godt at dokke elsker den lille gutten :)

Chris Medina - What are words, er en kjempe fin sang, og når jeg hører den får det meg til å tenke på foreldre som får barn med downs syndrom. Hele tiden mens man er gravid så elsker man barnet sitt over alt, og hvorfor skulle det egentlig forandre seg bare fordi dette barnet har et ekstra kromosom? Selvfølgelig er det et sjokk i begynnelsen, hverfall om man ikke er forberedt på det, men som oftes går dette sjokket over i ubeskrivelig høy kjærlighet! <3

"What kind of guy would I be, if I was to leave when you need me most?" <3

emil & oss <3

23.mar.2011 kl.16:41

Merete: Hei :) Så koselig <3

Det er helt sant!! For en fin måte å se det på! :D

Men det er helt sant, en kommer over sjokket, å Baby Emil er en nydelig liten skapning som har gjort vårt liv verdt å leve :)

Det har fått en helt annen mening!

Tusen takk for tanken din <3 Nydelig sang også!

Skriv en ny kommentar

emil & oss <3

23, Bergen

Jeg er stolt mamma til Emil. Han er født med Downs syndrom, og omphalocele. Han er verdens mest sjarmerende gutt! Smiler og ler, og er en skikkelig tøffing. Jeg velger å la leserne ta del i vår hverdag som foreldre til en liten gutt med Downs syndrom. Utfordringer, gleder, men også sjokk og bekymringer! Kontakt: Linnis_4@hotmail.com

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

thehibi
hits