Jeg er så sinns så sinna!
Emil har hostet i lange tider nå, å vi har vært hos min fastlege (vår), på legevakten og en gang til hos fastlegen.
Har egentlig aldri vært så veldig fornøyd med min fastlege, men når Emil ble født fant jeg ut at han var barnelege også,  så derfor ble meg og Tori enige om at det kanskje var lurt å beholde han inntil vi flytter!
Men etter min mening har han ett inntrykk av at jeg er en hysterisk mamma, som kommer til legen bare ungen dunker seg!
Men slik er jeg altså ikke, jeg hatar å oppsøke legekontoret med sure damer bak disken og en lege som så vidt rynker på nesen og lytter litt på ryggen og deretter sier han bare nei han er nok bare litt forkjølet!
Så endte vi da opp på legevakten fordi han rett og slett sluttet å puste når han hostet også ble han blå lille rundt munnen og rundt øynene! Dette kan jo gi hvem som helst av foreldre panikk.

Men på legevakten fikk vi med oss en resept på effedrin og en beskjed om at vi måtte sette sengen hans litt opp!

Til slutt ble jeg enig med meg selv å reise til forus akutten, der hørte legen det fra venterommet(!!) at han hadde en hoste som tydet på kikhoste!
Å blodprøvene som vi tok deretter viste at det var akkurat dette han hadde!!
Så idag snakket jeg med legen (vår) på sykehuset å han mente at hvis legen vår hadde tatt ting seriøst å tatt de prøvene han skulle så kunne Emil sin hoste vært myye bedre allerede nå!
Jeg er så sint at jeg nesten sprekker!!

Hvorfor er det slik at vi mødre ikke blir tatt seriøst?
Er vi såå hysteriske?

signatur

23 kommentarer

Anne-Marthe:)

15.apr.2011 kl.13:22

Herregud merker jeg blir sinna når jeg hører det her. Du skal jo bli tatt på alvor når du ser ungen din ikke har det bra, eller at han blir blå rundt munnen. De må forstå at du ikke er en lege, og dermed ikke vet hva som er galt til en hver tid. Bytt lege så fort du har mulighet. Er andre mennesker der ute som vil ta dere på alvor! Klem fra Anne-Marthe <3

panorama

15.apr.2011 kl.13:58

Heldig Emil som har en slik fornuftig og flink mamma. Du er ikke hysrerisk, bare flink mamma slik som du skal. Fortsett å følg magefølelsen din, det er som regel rett. Jeg ville ha byttet lege, det gjør du på nettet, og trenger ikke begrunne det.. Det er frustrerende å ikke bli trodd, og det kommer sikkert til å skje flere ganger, så fortsatt ha tro på at du kjenner barnet ditt best, og stå på ditt.Ha en fin fredag. Klem fra Monica:)

Cathrine Flåtten

15.apr.2011 kl.14:24

så sinnsykt provoserende !!! du er ikke hysterisk i det hele tatt. det er bra at du tar deg av Emil, og passer på på den måten

sv: jaa instruktøren har nok veldig mye å si :-D og det er kjeempe gøy!

Cathh

15.apr.2011 kl.14:27

så sinnsykt provoserende !!! du er ikke hysterisk i det hele tatt. det er bra at du tar deg av Emil, og passer på på den måten

sv: jaa instruktøren har nok veldig mye å si :-D og det er kjeempe gøy!

Lill-Marte Sætre Kleppe

15.apr.2011 kl.15:07

Leger burde vært flinkere og ta ting seriøst, og du er slettes ikke hysterisk! Men det var jo bra at dere fant ut hva det var, Emil får ha god bedring :) God helg!

sunni

15.apr.2011 kl.16:08

Huff! Jeg kjenner jeg blir kjempefortvilet på dine vegne! Jeg hater og sånne greier, jeg ringte legevakta to ganger denne uka (har aldri ringt før) og traff på samme dama begge gangene, og hun var både sur, irritabel og avisende..

Men nå har iallefall Emil fått medisin, så da håper jeg han blir bedre snart :)

Eline

15.apr.2011 kl.16:14

ÅÅÅ, merker jeg blir så sint av å lese sånt!!!! Ingen leger tar oss seriøst fordi vi ikke er leger. Uansett hva det er så er man overhysterisk liksom. Sånn var det jo med Adrian når han hadde RS og. Ble ikke tatt seriøst av to forskjellige leger, og måtte til en tredje for å bli sendt rett på sykehuset og koblet til okygen. Drittleger.

Heldigvis er det en bra her i Drøbak, så skal få Adrian inn dit.

God bedring til prinsen din.

Ha en flott fredag.

Stor klem

kari

15.apr.2011 kl.19:53

Utrolig at man må stå slik på for å få den hjelpen man skal ha.. unødvendig! Vi fikk pgså efedrin til vår baby for en tid tilbake. Jeg har i ettertid lest at efedrin ikkje bør gis til barn grunnet noen stoffer i den som kan være skadelig. Jeg vet at mange leger skriver ut efedrin til barn, men nyere forskning fra USA viser at de ikke bør ha det.

mammaoglitttil

15.apr.2011 kl.19:57

Leger oppfører seg ofte som om de var Selveste Gud. Det er så irriterende, frustrerende og man blit sint av sånne leger. Jeg hadde en sånn som fastlege da jeg gikk gravid. Jeg hadde så lyst å banke han opp hver gang jeg var hos han. Hadde det ikke vært for bekkenet som gjorde så helsikes vondt, hadde jeg sikkert gikk han juling. Men, samme det hvordan de er mot oss voksne, men når dem oppfører seg som idioter når det gjelder helse til baby og barn, det skjønner jeg ikke!!! GRRR...

emil & oss <3

15.apr.2011 kl.20:24

kari: Emil sov ikke de dagene vi gav han effedrin, kan trygt si at jeg kastet den ganske fort!

Åja jeg har lest det samme! Aldri om min Emil skal ha det igjen!!

emil & oss <3

15.apr.2011 kl.20:27

mammaoglitttil: Ja å han kunne godt oppført seg som Gud hvis han hadde gjort jobben sin å kunne hjelpe oss med det vi trengte hjelp til! Det er tross alt derfor han er der!! Årg.. kanskje lege studie burde inneholde en dæsj pedagogikk og menneskebehandling! Er tross alt det de holder på med til dagen!!

emil & oss <3

15.apr.2011 kl.20:40

Eline: Ja vi mammaer må stå på vårt! Men er sinsykt kjipt å måtte betale veldig mye i forhold til at fastlegen skulle gjort det gratis!

Men så lenge vi står på så finner noen ut av det!

Takk for bedringstanker!

God helg til deg og guttene dine <3

klemm

emil & oss <3

15.apr.2011 kl.20:43

sunni: Ja jeg forstår ikke hvorfor de ikke kan ta oss seriøst. Jobben deres er jo å hjelpe mennesker, å hvis ikke de ønsker det så burde de ikke hatt den jobben. De kan sitte på et kontor og holde på med alt annet enn andre sin helse!

Håper det gikk fint med det du ringte for!

God helg til deg og guttene dine <3

emil & oss <3

15.apr.2011 kl.20:44

Lill: Takk :D Nei jeg ser ikke på meg selv som hysterisk i det hele tatt!

En mamma må ta magefølelsen seriøst, uansett hva andre sier!

God helg til deg :D

emil & oss <3

15.apr.2011 kl.20:46

Cathh:Ja mammaer må stå på sitt :D

Jeg kjenner jo Emil best av alle, så de burde jo høre på meg!

God helg til deg Cathrine :)

emil & oss <3

15.apr.2011 kl.20:47

panorama: Takk :) Det er vel mamma instinktet som kikker inn <3

Ja jeg vet åssn jeg bytter lege, å hvis vi skulle fortsatt å bo her så hadde jeg byttet på flekken! Men gidder ikke bytte for en mnd. Da tar jeg han heller med privat!

Ha en nydelig helg med deg og dine <3

emil & oss <3

15.apr.2011 kl.20:50

Anne: Ja når vi flytter skal jeg ringe rundt å høre hvilken leger som tar unge mødre seriøst!! heheh.. Leger burde høre på oss som foreldre vi er jo eksperter på våre barn. Så de burde heller bruke oss som en ressurs istedenfor å tenke på oss som noen masehoder!

Håper helgen din blir fin Anne-Marthe!

Klemm

MyTreasures

15.apr.2011 kl.22:13

Fastleger har altfor mange pasienter og er derfor overarbeidet og lei hele tiden. De makter vel ikke å gjøre det de skal og desverre blir mange lidende for dette. Bra å høre at du endelig ble tatt på alvor og fikk hjelp. Makan altså..

SV: Ja, du må bare lage! Kjempegøy :o)

Karoline

15.apr.2011 kl.22:22

Det er irriterende og frustrerende når legen ikke tar en på alvor. Føler at det skjer alt for ofte!

God bedring til Emil! :)

jane11

15.apr.2011 kl.23:58

Uffda.. og kikhoste og da! benjamin hadde og det når han var 16 dager bare, mista pusten han og (den angriper luftveissystemet) ganske alvorlig.. vi lå i isolat på sykehuset i en uke.. men heldigvis fant de ut av det første gang på legevakta.. ble sendt rett til sykehuset og lagt inn med en gang..

Håper det ordner seg for dere og at det bare blir 2 uker med antibiotika. Masse god bedring hvertfall!

Men ja, er svært mange(spesielt førstegangsfødene) så er helt hysteriske.. så de ender opp med å ta folk mer useriøst og det er jo overhode ikke bra.. =/

konemor

16.apr.2011 kl.09:33

skikkelig kjipt. har vært gjennom akkurat det samme. tredje gangen ble vi tatt seriøst på barneklinikken, som fant ut at det var kikhoste og ikke bare kraftig hoste... vi måtte kontakte alle babyene vi hadde vært i nærheten av og alle de måtte begynne på medisin som skulle forhindre at de skulle få en alvorlig grad av det hvis de skulle være smittet. det er jo skikkelig kjekt..........

emil & oss <3

19.apr.2011 kl.10:01

jane11: Ja jeg forstår godt at det er mange som er hysteriske, men jeg syns han kunne sett på min sykehistorie! Han kjenner jo meg godt nok til å vite ta jeg helst venter litt for lenge med å gå til legen! Jeg HATAR å gå til legen :(

Å jeg løper ikke for første og beste grunn, med Emil heller!

Ja Emil var gaske dårlig en stund, men når du blri sendt hjem fra både fastlege og lagevakten så tenker jo du at det kanskje ikke er noe. Men er glad jeg ikke gav meg!

emil & oss <3

19.apr.2011 kl.10:04

konemor: Ja jeg har kontaktet de minste babyene vi har vært i kontakt med!

Er skommelt med slike ting en egentlig skal være vaksinert mot.

Men heldigvis går det greit med han no :)

Skriv en ny kommentar

emil & oss <3

24, Bergen

Jeg er stolt mamma til Emil. Han er født med Downs syndrom, og omphalocele. Han er verdens mest sjarmerende gutt! Smiler og ler, og er en skikkelig tøffing. Jeg velger å la leserne ta del i vår hverdag som foreldre til en liten gutt med Downs syndrom. Utfordringer, gleder, men også sjokk og bekymringer! Kontakt: Linnis_4@hotmail.com

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

thehibi
hits