Oppskrifter!

God kveld i husene!

Selvfølgelig kan jeg legge ut oppskriftene på godbitene jeg lagde igår!
Disse tingen er så lett å lage at jeg greide det!
Jeg er nemlig ingen kløpper på kjøkkenet!

Muffins :

250 g smør
4 dl sukker
4 store egg
2 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
(kan ha vaniljeessens i dem, bruk da 1 ts) Jeg syns dette er kvalmende, men det avgjør du selv!
Jeg har heller sjokolade biter i. Da bruker jeg 70 % freia kakao sjokolade hakker den i biter å hiver den i røren!
 
Dette er "the real thing", ikke de eggedosisbaserte muffinsene man vanligvis spiser her til lands (cup cakes, som amerikanerne ville sagt). Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.

Topping:

250 g smør
1 dl melk
12-16 dl melis
Også den fargen du ønsker selv på toppingen!
Vanlig konditor farge blir litt "blast", jeg kjøper min farge på pandura! (hobby butikk)


Bounty:

Kokosmelk

2 ss kaldpresset kokosolje

2 ss sukrin

150-200 gram kokos

150 gram mørk sjokolade

Jeg bruker kokosmelken fra Santa Maria på grunn av dens lave innhold av karbohydrater. Jeg lar den stå kaldt i kjøleskapet så den skiller seg, og bruker så hele den stivnede delen.
Dette smelter jeg i en kjele sammen med to stoooore spiseskjeer kaldpresset kokosolje.

Deretter rører jeg inn sukrin. Jeg bruker cirka to spiseskjeer, her det er bare å smake og ta så mye man ønsker selv. Rør deretter inn kokosen.

 Kle en firkantet form (for eksempel en ildfast form eller en stor brødform) med plastfolie. Smør bounty-massen ut og sett den i kjøleskapet. Når massen er stivnet, etter 1-2 timer, løfter du den ut av formen, og skjærer den i passe store firkanter. Jeg måtte bruke hendene når jeg skulle forme dem. Press de skikkelig sammen.
Dypp så i sjokolade, bruk en (to) gafler, på den måten så renner den overflødige sjokoladen av!

Lykke til!! :D

signatur

10 kommentarer

Marthemora

25.apr.2011 kl.21:44

mmm hørtes deilig ut, skal prøve den bountyen :)

Eline

25.apr.2011 kl.21:58

Å, nam, nam. Dette må prøves ut. Ha en flott kveld.

Stor klem

emil & oss <3

25.apr.2011 kl.22:32

Marthemora: Kan anbefales på det sterkeste!! De var så utrolig gode! :D

emil & oss <3

25.apr.2011 kl.22:32

Eline: høres bra ut!

Ha en flott kveld dere også!

Klemm <3

Cathrine Flåtten

25.apr.2011 kl.22:37

sv: hmmm, leste du egentlig innlegget? det du skrev var litt.. random og jeg skjønte egentlig ikke noe av det :p hahaha

emil & oss <3

25.apr.2011 kl.23:25

Cathrine Flåtten: Kjente den kommentaren ikke var noe artig, for jeg hater selv sånne "randomme" kommentarer. Men jeg ser hvorfor du skrev det, halve kommentaren hadde ikke kommet med :( det var jo der poenget mitt var ! Heheh..

Vet ikke hvorfor det ble sånn ;)

God kveld videre!

Cathrine Flåtten

25.apr.2011 kl.23:32

sv: åjaa sorry :-) hehe

men er enig i det du skrev . ^^

Sissel

26.apr.2011 kl.13:06

Nå har jeg laget muffins, og jeg kommer seriøst til å ha problemer med å la dem stå til mannen kommer hjem fra jobb...

JosteinogJens

26.apr.2011 kl.19:41

fin blogg :)

emil & oss <3

27.apr.2011 kl.10:07

Sissel: Deilig!

Greide du å vente til mannen kom?

Han vet jo ikke hvor mange du hadde laget, så er vel bare å hive i seg å ikke si noe ;)

Skriv en ny kommentar

emil & oss <3

24, Bergen

Jeg er stolt mamma til Emil. Han er født med Downs syndrom, og omphalocele. Han er verdens mest sjarmerende gutt! Smiler og ler, og er en skikkelig tøffing. Jeg velger å la leserne ta del i vår hverdag som foreldre til en liten gutt med Downs syndrom. Utfordringer, gleder, men også sjokk og bekymringer! Kontakt: Linnis_4@hotmail.com

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

thehibi
hits