• Hovedtiltalt 64 år gammel mann: Forvaring i tolv år med en minstetid på åtte år. Må betale oppreisning på kr 200.000 til hvert av de fire fornærmede barna.
  • Hovedtiltalt 46 år gammel kvinne: Forvaring i elleve år med minstetid på sju år og seks måneder. Må betale oppreisning på kr 200.000 til hvert av de fire fornærmede barna.
  • Naboekteparet, begge 46 år, dømt til fire års fengsel for medvirkning til overgrep mot sønnen. Frikjent for medvirkning til overgrep mot datteren. Må betale oppreisning på kr 200.000 hver til sønnen.
  • Den femte tiltalte, en 63 år gammel mann, er dømt til ett år og ni måneders fengsel. Må betale oppreisning på kr 50.000 til ett av barna.

    Kilde: NTB

HAMAR (VG Nett) Når Alvdal-saken føres for lagmannsretten, blir skyldspørsmålet avgjort av en jury. Forsvareren til den hovedtiltalte mannen (64) frykter juryen kan være forutinntatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne saken har tatt min oppmerksomhet, å jeg merker jeg blir SINNA, kvalm, og rett og slett forbanna!
Hvordan er det mulig å ikke var forutinntatt?
Jeg føler nesten ikke at disse menneskene fortjener å få en rettsak, men i Norge så har alle rett på en rettferdig rettsak (bla,bla...)
Men hvor kommer rettsikkerheten til barna i denne saken ?
De har ting på film!! FILM!! det betyr at dette er ikke noe som unger finner på!
Dere som har unger der ute! Hvor ofte lyger unger seg INN i problemer? MEGET sjelden!!
Jeg blir så sinna at jeg nesten ryker!

Tenk på barna sin fremtid? De er frarøvet barndommen, og de har ikke hatt noe de skulle sagt i det hele tatt!! Tenk å gå på helt uskyldige mennesker!!

Hva syns dere?

signatur

31 kommentarer

Kristina, mamma til en Prins!

02.mai.2011 kl.14:33

Ingen barn lyver om slike ting! Helt forferdelig!

tetime

02.mai.2011 kl.14:37

Hårreisende! Barn har oppfinnsomhet altså men NOE finner de ikke på, sånn som sånne saker. Kvalmt!!

emil & oss <3

02.mai.2011 kl.14:42

Kristina, mamma til en Prins!: Det er helt forferdelig!

Å jeg forstår ikke hvorfor de i det hele tatt får en rettsak!

emil & oss <3

02.mai.2011 kl.14:43

tetime: Barn finner på masse, men som oftest så finner de på ting som får de UT av problemene.

Men hvor skal de få disse tingene fra hvis ikkE?

Pluss de har jo videofilmer av de! æsj..merker jeg blir sinna og kvalm av å i det hele tatt lese saken! :(
Fy faen sier jeg bare! Syke syke folk

tetime

02.mai.2011 kl.15:38

Sv; det er ikke noe de har funnet på, så enkelt er det. Og at de har video av det? vil ikke tenke på det en gang, en ting er vel sikkert, barna har jo fått sitt liv ødlagt! Av idiotiske folk. Off...

jeanette og Alexander!

02.mai.2011 kl.15:44

Jeg hadde gitt dem livstid!

Anne-Marthe:)

02.mai.2011 kl.16:42

I slike saker blir bare troen min dødsstraff enda sterkere! jeg blir få forbanna når jeg lesere disse sakene. Men ja hvor blir det av rettssikkerheten til barna? Det er nok et støtte apparat rundt dem, men det kommer ikke tydlig nok fram. klem fra Anne-Marthe :)

emil & oss <3

02.mai.2011 kl.16:52

Malene: hmhm :(

emil & oss <3

02.mai.2011 kl.16:53

jeanette og Alexander!: Da hadde de tatt opp fengsel plasser i Norge, å tro meg folk har det altfor godt i fengsel, når de har gjort noe sånt som dette til uskyldige vesener!

emil & oss <3

02.mai.2011 kl.16:54

Anne: Ja akkurat i disse sakene er jeg fatktisk enig!

Å jeg håper ungene har det bra der de er nå, og at de blir tatt godt vare på!! Det er egentlig det eneste som betyr noe, at de aldri blir plaget av disse menneskene igjen!!

eogtm

02.mai.2011 kl.18:48

er så enig! får gåsehud :-/

men med disse straffene i norge er det ikke verdt å håpe for mye.... 7 år for overgrep og 14 for svindel!! Jeg kjenner jeg gruer meg til vesla blir eldre... Men stakkars den som rører hu!!

Elisabeth N

02.mai.2011 kl.19:18

Heng mennene opp etter deres edlere (i dette tilfellet forferdelige) deler, og kvinnene opp etter puppa i et tre - midt på torget i Alvdal - til spott og spe!! :P

Elisabeth N

02.mai.2011 kl.19:19

Ikke kødd en gang - det er det som er mest riktig. Fengsel er for snilt!! De har ødelagt livene til alle disse barna :(

emil & oss <3

02.mai.2011 kl.21:45

eogtm: Nei det er ikke strenge nok straffer i Norge for sånne mennesker! Det kan jo gjøre hvem som helst sinna!

Men mitt største håp i slike saker er jo at disse barna kan få en hverdag et annet sted, og forhåpentligvis et liv uten misbruk!!

emil & oss <3

02.mai.2011 kl.21:48

Elisabeth N: Ja jeg er akkurat i disse sakene for "gapestokk"! De har ødelagt livet til så mange små, som ikke fortjener det! (ingen fortjener misbruk altså) Men barn er de mest uskyldige menneskene på jord, å det gjør meg så utrolig sinna å vite at noen tar å utnytter disse søte små!

mammaoglitttil

02.mai.2011 kl.21:49

Jeg har ikke ord å beskrive hvordan jeg føler eller hva jeg tenker om denne saken, for det er så sykt...så sykt. Og så bunnløst trist for de barna. ;(

eogtm

02.mai.2011 kl.21:53

Der er jeg helt enig =) og forhåpentligvis så får de det... Men det vil alltid følge de, det vil alltid være en del av livet dems uansett hvor mye de får bearbeidet det... Vet hva jeg snakker om, selv om det er litt andre omstendigheter....

Men at de vil reise seg opp og komme seg videre tror og håper jeg virkelig! INGEN fortjener dette!!

emil & oss <3

02.mai.2011 kl.22:28

mammaoglitttil: Jepp! Det er egentlig ikke noe mer å si.

Å de jeg også føler litt med er de som faktisk "må" beskytte disse menneskene i retten!

emil & oss <3

02.mai.2011 kl.22:31

eogtm: Det er sant.. er ikke noe noen kan gjøre tror jeg :(

Men det er hvertfall en begynnelse med rettsak, barnevern og oppmerksomhet rundt saken!

Håper de ALDRI sover noen gang igjen i sitt liv, å jeg håper de får det helt forjævlig i fengsel!!

eogtm

02.mai.2011 kl.22:53

Det er det så absolutt =) man kan gjøre mye, men man kan aldri fjerne det helt fra de... Men man kan hjelpe de med å jobbe seg igjennom det og få plassert det i en skuff som man gjemmer langt bak i hodet.... Og når man kommer til det stadiet man kan åpne skuffen og se på innholdet uten problemer, da har man bearbeidet det nok =)

Men minnene vil være med de hele livet, men forhåpentligvis så tar de det som en erfaring etterhvert... Det er maaange år frem i tid, jeg har brukt 10 år, men de kommer dit, det vet jeg =)

Burde vært så mye strengere straffer enn fengsel for det der azz!!! Vi burde hatt torturkammer eller noe!

emil & oss <3

03.mai.2011 kl.10:07

eogtm: Off.. håper jeg forstod deg feil, at du har opplevd det samme?

Åh.. jeg får frysninger når det står en mann på tv å sier at dette er "bare en vanlig overgrepssak" Men årh.. Ingen saker er make, så det går ikke an å si noe sånt!

For ikke å snakke om disse ungene som fortjener å få en rettegang spesielt for dem!! Jeg håper juryen setter MAKS straff!!

eogtm

03.mai.2011 kl.10:42

ja, det har jeg... så og si hvertfall... det tok meg 10 år på å få bearbeidet det.. det som var grunnen til at vesla ble tatt med planlagt keisersnitt blant annet... men det er ikke noe som plager meg i hverdagen lenger, men det vil alltid være der... så jeg tror jeg kommer til å være skikkelig hønemor når vesla blir eldre :-P

Håper virkelig de gjør det jeg og!! Fortjener ikke å gå ute i det fri!!

emil & oss <3

03.mai.2011 kl.13:54

eogtm: Åh sånne ting gjør meg stum, jeg vet ikke hvilken ord en skal bruke når en står ovenfor en slik situasjon! Jeg beklager virkelig. Men så bra at det ikke plager deg i hverdagen idag. Å at ting rundt deg kan bli "tilrettelagt" slik som ks.

eogtm

03.mai.2011 kl.22:08

Ingenting å beklage =) Jeg er ganske åpen om det, det er min måte å holde det i sjakk på =) Jeg gikk alene med det i 6 mnd før jeg fortalte det til ei i klassen... Da ble det mye styr- politiet, lærer, PP-rådgiver, klasseforstander og rektor, måtte fortelle det til mamma og pappa og ble satt i kontakt med BUP... Det gjorde jo bare at det låste seg mer, frem til jeg endelig skjønte selv hvor mye det styrte meg og hverdagen min... var innlagt i 5 mnd og kom hjem som ett nytt menneske =)

Da jeg ble gravid fikk jeg først lov til å velge selv... Og selvfølgelig ville jeg føde på vanlig måte.. Men mot slutten hadde jeg fått så kraftig fødselsangst at legen ikke turte noe annet... Men jeg fikk kjempeflott oppfølging gjennom svangerskapet, rundt keisersnittet og i tiden etterpå =) Så ingenting å klage på der =)

emil & oss <3

04.mai.2011 kl.17:01

eogtm: Så bra, å så bra du greide å fortelle det til noen. Er ofte det som er det vanskeligste. En føler vel en del skam og skyldsfølelse.. Jeg vet ikke noe om dette egentlig, men det er hvertfall dette jeg har lest under studie!

Ja jeg rakk aldri å kjenne på den angsten, siden han kom så lenge før ;)

eogtm

04.mai.2011 kl.19:38

Skam og skyldfølelse er riktig ja.. Tilogmed pappa har slitt med skyldfølelse, for han skulle egentlig hente meg den kvelden... Men vi har kommet oss igjennom dette sammen.. Har vært en meeeget lang vei å gå, det var 5 tøffe mnd når jeg var innlagt, men når jeg ser tilbake nå så var det absolutt verdt det! Så nå ser jeg på det som en erfaring og det har gjort meg til den jeg er i dag =)

Kom han veldig lenge før? Vet vel at jeg har lest det, men som jeg sier: Jeg er sikker på at han kirurgen tok hukommelsen min samtidig som han forløste vesla :-P haha

emil & oss <3

05.mai.2011 kl.08:53

eogtm: Off..ja kan tenke meg at din far sleit med dette også.. kan ikke helt sette meg inn i en slik følelse! Men så bra du ble lagt inn, å at du fikk hjelp! Kan ikke sette meg inn i den følelsen! Men så bra at du fungerer så utrolig bra nå! :D

Han kom tre uker før, han var akkurat 2510, så rett over grensen til "altfor" liten :)

Ja kanskje like greit at de kan ta både hukommelse og smerter :D

heheh..

eogtm

05.mai.2011 kl.08:57

=)

Okey, godt det ikke var sånn aaaaaltfor tidlig da =)

Haha :-P jaaaa, men skulle gjerne husket litt bedre enn jeg gjør nå :-P

emil & oss <3

05.mai.2011 kl.08:59

eogtm: Jada, han skulle jo vært større i forhold til at han akkurat var en dag fra prematur! Men heldigvis over grensen for de små som må ha vitamin doser og fett doser etc... så det var greit midt oppi alt sammen :D

eogtm

05.mai.2011 kl.09:03

Men noen er bare mindre =) vesla ble tatt 9 dager før og var 3104 =)

men godt for dere at han var akkurat en dag fra prematur da =)

Skriv en ny kommentar

emil & oss <3

24, Bergen

Jeg er stolt mamma til Emil. Han er født med Downs syndrom, og omphalocele. Han er verdens mest sjarmerende gutt! Smiler og ler, og er en skikkelig tøffing. Jeg velger å la leserne ta del i vår hverdag som foreldre til en liten gutt med Downs syndrom. Utfordringer, gleder, men også sjokk og bekymringer! Kontakt: Linnis_4@hotmail.com

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

thehibi
hits