Kausjonist!?

God kveld! :D

Da var vi begynt å pakke ned ting og tang! Er veldig merkelig å tenke på at vi flytter om halvannen mnd.. oioioi.. får nesten litt ståpels av å tenke på det.
Men samtidig tror jeg nok vi egentlig er ganske så klar for å få større plass, både til Emil og til oss.

Vi har vært så heldig at mamma har vært villig til å stille seg som kausjonist på toppen av lånet vårt. Dette vil si at vi får mer lån, fordi mamma går inn som en slags egentkapital for oss, slik at vi ikke trenger å bruke vår egen kapital. På den måten får vi mer penger til å gjøre ting i leiligheten/huset. (hvis dette blir aktuelt selvfølgelig) :)
Jeg leste en artikkel idag, om hvordan foreldre, besteforeldre kan hjelpe oss unge mennesker inn på markedet! Å i noen byer er det så utrolig vanskelig å komme seg inn, fordi vi ikke har rukket å spare opp en så høy egenkapital som et slikt lån tilsier!
Å vi har vært flinke til å spare, men kommer allikevel til kort!
Men heldigvis har jeg en snill mamma, som har MULIGHET (viktig at ikke folk skal føle seg truffet) til å hjelpe oss inn. Det hun stiller til disp. er noe hun kan dekke hvis vi skulle gå rett vest...

Har dere fått hjelp inn på markedet?

Vi har gått lang tur idag, meg og Emil, en mil ca. Var innom pappa på jobb, (hadde en del fine bilder derfra. Men iphonen ville ikke samarbeide) Tori jobber på en gårdsbarnehage, der de har geiter, sauer, hester, esel, kanin, haner, kyllinger, katter, hunder, påfugl! Også har jeg helt sikkert glemt noe! Men tror ungene stor trives! :D

Jeg er jo personlig så allergisk at mine øyne begynner å renne før jeg har kommet opp på plassen! Men,men.. krysser alt jeg har for at ikke Emil har arvet noen av mine allergier :)

Håper dere har en knall flott kveld :D Blogges igjen imorgen! Forhåpentligvis så samarbeider telefonen min imorgen, å jeg kan ta inn bilder! :)

 

signatur

15 kommentarer

Eline

03.mai.2011 kl.20:30

Så deilig å flytte, merker jeg blir gaaal av den lilel plassen vår, men samtidig trives jeg så godt her.

Mamma kausjonerte også for vårt første lån. Er jo nesten umulig å få det til uten. Evnt. får man et dritdyrt lån. Syns det er fint at foreldre kan bidre sånn, det koster dem jo ingenting.

Ha en flott kveld.

Stor klem

Monica Myrvang Friis

03.mai.2011 kl.20:31

Bilder vil vi ha vettu ;)) Mine foreldre stilte også med sikkerhet på toppen av vårt lån da vi kjøpte vårt første hus, deilig med starthjelp, men like deilig den dagen vi klarte oss uten :)

Klem -M-

Mailin

03.mai.2011 kl.20:51

sv: Jaa, helt enig hehe ( :

Pernille

03.mai.2011 kl.20:58

Heldige dere er :)

Silje

03.mai.2011 kl.21:43

Mamma & Pappa stiller opp som kausjonist for en bitte liten del av mitt lån. Det er egentlig bare en symbolsk sum, det har visst noe med renten på lånet å gjøre. Nå når leiligheten blir ferdig får jeg ny takst på leiligheten og forhåpentligvis enda bedre vilkår på lånet. Leiligheten blir forhåpentligvis ferdig ila denne uken. Så du/dere må bare komme på besøk neste gang du er i Bergen, fra nesten uke da :P

May

03.mai.2011 kl.22:09

Så snill mamma du har! Det er alltid fint når foreldre har vilje og evne til å hjelpe sine unge lovende ut i boligmarkedet. Jeg hadde pappa med i banken og det er godt å vite at han hadde stillt opp om det hadde vært til hjelp :o)

Jeg forstår forøvrig veldig godt at du både gleder og kvier deg litt til å flytte tilbake til Bergen, etter å ha fått et fint nettverk der du nå bor!

Håper dere har det fint :o) Noe nytt om ph-måling?

Klem

Wenche Helene Johansen

03.mai.2011 kl.22:35

Vi måtte klare oss selv da vi kjøpte oss hus i 2008.

Spurte i de fleste banker om førstehjemslån (som skal dekke 100%) nei niks.. Ikke pg afinanskrisa som var da..

Så da gikk vi te Sparebank1 her vi bor nå..

NULL PROBLEM og få førstehjemslån der gitt.. Kunne få mer enn det vi trengte og.

De gjorde stikkmotsatt av alle andre banker for og få kunder..

Jaggu fikk de oss som kunder da ja..

emil & oss <3

04.mai.2011 kl.16:58

Wenche Helene Johansen: Det er jo på den måten banker skaffer seg kunder, å vi kunne nok greid det selv, men da måtte vi kjøpt mindre, men et mindre soverom, enn det vi strengt talt trenger nå!

Men det sparer litt over tid, slik at vi ikke må flytte når neste baby kommer!

Vet ikke hvordan prisene var i 2008, men nå er det jo så sinnsykt høye priser, så jeg er evig takknemlig for hjelp! :)

emil & oss <3

04.mai.2011 kl.16:59

May: Neida, vi står i kø, så vi blir nok bare overførst til haukeland, så får ta det før vi reiser på ferie! :) Også kan vi stå i kø når vi er på ferie :)

Alt bra med dere?

Veldig greit med samarbeidsvillige foreldre :D

klemm

emil & oss <3

04.mai.2011 kl.17:02

Silje: Ja det er jo det mamma gjør også. Er ikke noe som kan felle henne, å vi greier nok å betale henne ut det første året :) Hvis det haster for henne!

Ja vi gleder oss masse til å se leiligheten!

Lykke til med vurderingen :D

emil & oss <3

04.mai.2011 kl.17:02

Pernille: Jepp :D

emil & oss <3

04.mai.2011 kl.17:03

Monica Myrvang Friis: Ja jeg gleder meg veldig masse til vi en dag eier alt selv :)

Men er veldigglad for at dette er et alternativ, eller så måtte jo vi leid, å kastet pengene våre ut av vinduet!

klemm

emil & oss <3

04.mai.2011 kl.17:04

Eline: Ja jeg gleder meg så utrolig masse til å få litt plass til ulike ting, nå står alt oppå hverandre! årh.. men,men.. ja det er veldig greit å få hjelp, jeg tror ikke vi hadde greid det uten!

klemm

May

04.mai.2011 kl.17:42

Usj, så treige de er!! Skamme seg burde de, la et lite barn gå så lenge uten å finne ut av ting...

Vi har det bare fint alle mann :o)

emil & oss <3

05.mai.2011 kl.08:56

May: Så godt og høre :)

Må hilse begge guttene dine ! :D

Ja de er noen treiginger, som er VANSKELIG å få tak på! heheh.. Med en telefon tid fra 8-12, så har de jammenmeg en behagelig jobb hverdag!

Skriv en ny kommentar

emil & oss <3

24, Bergen

Jeg er stolt mamma til Emil. Han er født med Downs syndrom, og omphalocele. Han er verdens mest sjarmerende gutt! Smiler og ler, og er en skikkelig tøffing. Jeg velger å la leserne ta del i vår hverdag som foreldre til en liten gutt med Downs syndrom. Utfordringer, gleder, men også sjokk og bekymringer! Kontakt: Linnis_4@hotmail.com

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

thehibi
hits