Spise råd???

Nå trenger jeg noen råd fra dere andre mødre der ute! Jeg greier ikke å få Emil til å spise skive! Alt som har en konsistens som ligner på skive er helt uaktuelt! Han hoster og harker og brekker seg til han rett og slett alt kommer opp igjen!
Jeg forstår det ikke, uansett hvor små bitene er, så er det akkurats om de vokser i munnen hans, og at han ikke greier å svelge det ned:(

Noen som har noen råd?

signatur

17 kommentarer

Nina - mamma og student

20.mai.2011 kl.12:42

Sånn var snuppa her også, men hun fikk litt brødskive til hvert måltid ved siden av noe hun likte, f.eks grøt... Noen barn syns vel det er rart med nye ting, så da er det jo greit å gi de tid til å bli vant med det... :)

20.mai.2011 kl.13:58

Aurora var sånn i begynnelsen, så da skar jeg av skorpa og ga henne den, og da begynte hun til slutt å spise på den! så da jeg skulle gi henne brødskive senere,lot jeg henne holde i en skorpebit da også!

Hun er litt sånn med boller om jeg gir henne det i biter, men gir jeg henne en hel bolle og lar henne spise selv, går alt bra! :)

Linda

20.mai.2011 kl.14:12

Joo, også går det bedre da hun får spise brødskive selv nå! Hvis hun ikke får det,lager a et lite skuespill :P blir mye gris, men får da ihvertfall i seg maten! :)

(var jeg som skreiv over her også asså, men navnet og sånt var plutselig borte :P )

Monica Myrvang Friis

20.mai.2011 kl.16:08

Au..disse tassene våre kan være veeeldig sære på konsistens. Med Ingrid har det gått over all forventning, hun spiser brød med leverpostei som en voksen, men er ikke begeistret for nye smaker, og nytt pålegg må innføres gradvis..-og så har vi lille Mia i vår indre krets, også født med downs, hun er tre år og vil fortsatt ikke ha annet enn moset babymat og biola med skjei...huff...dette var vel ikke akkurat en hjelp eller trøst...men det er veldig vanlig at sånt tar ekstra tid! Jeg tror det eneste man kan gjøre er å prøve å holde motet oppe, ikke gi opp, øvelse gjør jo som kjent mester, og selv om ting tar tid, lærer jo alle seg å spise før eller seinere :)

Riktig god helg fra meg og girlsa :)

Henriette - Mamma til Liam <3

20.mai.2011 kl.16:40

sånn var Liam helt til han vendte seg til smaken. han takler leverpostei nå da, men om jeg prøver gi med kaviar eller noe da vokser det å han brekker seg :p

er nok bare tilvenning vil jeg tro?? :s

Cathrine Flåtten

20.mai.2011 kl.17:07

å uff da :( ukult

sv: takk :-D

Gro, mamma til en med Down Syndrom

20.mai.2011 kl.17:27

Dette er vel ganske typisk for syndromet; det å venne seg til overganger. Fra melk til grøt, og fra grøt til fast føde. Det er iallefall det jeg har lest i masse litteratur. Arian hadde det delvis på samme måten, men vi ga ikke opp, ga han tid å venne seg på det. Veldig små biter, først bare smørbart pålegg, deretter smørbart pålegg med bittelitt brød, en smule. Nå går det fint...nå har han akkurat spist Grandiosa (er jo fredag:-)) Ser at han mer og mer liker "normal" mat, begynner å bli lei grøt. Han er jo noen få måneder eldre enn Emil da...så jeg regner med det går seg til. Han har fått 5 tenner, ingen jeksler da, men når Emil får tenner blir det nok også lettere.... Lykke til!

Marthe

20.mai.2011 kl.19:55

Kanskje ta en pause og prøve igjen senere, kan hende det går lettere og han er mer klar da :o)

Marthemora

21.mai.2011 kl.00:08

D beste er å fortsette å prøve, elias var på samme viset. Men han har vært ganske kresen på pålegg også. Kremost med mandarin/ananas fra Tine anbefales. Her har det også fungert å begynne med loff og polarbrød og heller gå over til grovere brød når han blir vant til konsistensen.

emil & oss <3

21.mai.2011 kl.16:59

Monica Myrvang Friis: Ja jeg vet jo at de skal være sære i forhold til konsistens, men han har vært så "grei" til nå. spist alt med den største appetitt! men,men får vel bare prøve oss frem, finne noe han virkelig liker! <3

God helg til deg og dine nydelige jenter ;)

emil & oss <3

21.mai.2011 kl.17:04

Gro, mamma til en med Down Syn: Ja vi gir han litt biter innimellom :D

Han må jo bli vant til det etterhvert forhåpentligvis! :)

Får prøve å finne noe pålegg han virkelig liker! han har ikke fått tenner enda, så kanskje det hjelper når han får de :D

Takk :D

God helg til dere!

emil & oss <3

21.mai.2011 kl.17:05

Marthe: Jada, vi prøver litt innimellom, så vi får se :)

God helg :D

emil & oss <3

21.mai.2011 kl.17:06

Henriette: Ja vi får prøve oss litt frem og tilbake :)

Er nok tilvenning, slik som du skriver :)

God helg til dere!

Henriette - Mamma til Liam <3

21.mai.2011 kl.18:17

får håpe det =)

god helg!

Nina - mamma og student

21.mai.2011 kl.18:49

Ta en titt på Laguna (Cathrine) sin blogg, som har skrevet et innlegg om akkurat det samme... :) Du har kanskje sett det allerede... :)

http://laguna.blogg.no/1305987556_baby_d_fikser_selv.html

emil & oss <3

22.mai.2011 kl.10:12

Nina: Jepp :) sett det! Takk for tipset.

god helg, klemm fra oss

mamma til en prins

22.mai.2011 kl.21:45

jeg pleier å dynke brødet litt i vann. Da glir det rett ned:) Prøv !!

Skriv en ny kommentar

emil & oss <3

24, Bergen

Jeg er stolt mamma til Emil. Han er født med Downs syndrom, og omphalocele. Han er verdens mest sjarmerende gutt! Smiler og ler, og er en skikkelig tøffing. Jeg velger å la leserne ta del i vår hverdag som foreldre til en liten gutt med Downs syndrom. Utfordringer, gleder, men også sjokk og bekymringer! Kontakt: Linnis_4@hotmail.com

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

thehibi
hits