Så vanskelig det er å skrive disse ordene. Så vanskelig og allikevel så underlig lett, ordene er vanskelige, men hjertet er lett. Ordene er vanskelige, fordi de går inn i et rom i hjertet jeg vil så gjerne åpne for andre. Hjertet mitt er lett, fordi hjertet bare vet.
At hjertet mitt tilhører min førstefødte sønn. Emil! Min kjæreste hjerteskatt Emil kom til verden 12 juni, med butte fingre og liten nakke, med tindrende øyne og perfekt munn.


Jeg kan fortelle om sorg, lengsel og sjokk over hva som ikke kom, hva som kom og hvordan jeg var totalt uforberedt på min nye tilværelse. Men jeg velger heller å se på det som en gave, en utfordring og ikke minst en gutt som har lært meg hva kjærlighet innebærer!Emil er en gutt som gir så mye av seg selv at jeg av og til blir overrasket. Smiler å ler til alle han treffer, og smelter selv de kaldeste hjerter. Emil kan få meg i godt humør uten å egentlig gjøre annet enn å ligge på gulvet med store tåen godt plassert inn i munnen, mens han hikster av latter.

Fra det sekundet jeg fant ut at jeg var gravid var jeg lykkelig, en lykke en ikke kan beskrive for andre som ikke har opplevd det. Tenk at jeg hadde en liten guttebaby inni magen min som var dønn avhengig av meg. Bare meg!

Derfor tenkte jeg med en gang jeg hørte ?what are words? på Emil og mine følelser etter fødselen. Jeg har så dårlig samvittighet at jeg kan ikke tenke på det en gang. Tenk om min lille gutt noen gang kan føle på den følelsen jeg hadde når vi fikk vite om hans diagnose. Skuffet? J
Jeg blir så sinna på meg selv, men det er ingenting jeg kan gjøre med det nå, jeg kan ikke gå tilbake i tid. Å hadde jeg gjort det, hadde jeg nok følt akkurat det samme. En styrer ikke følelsene sine. (i noen tilfeller dessverre)

Så Emil, min eneste sønn, hvordan skal jeg formidle din uendelige verdi for samfunnet, for meg, for oss som foreldre? Du berører oss, utfordrer oss på områder vi ellers aldri ville begitt oss inn på.
Noen ting kan bare fattes med hjertet. Kjærlighet kan bare fattes med hjertet, å det samme kan livet. Livet må leves å en kan kun styre deler av det.

?What are words If you really don't mean them When you say them
What are words If they're only for good times
Then they don't
When it's love Yeah, you say them out loud Those words,
They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side I would never leave when she needs me most (?)

I'm forever keeping my angel close?

Jeg kan ikke snake for andre enn meg selv, men når jeg gikk med voksende snakket jeg mye til magen, hvor mye den lille skatten betydde for meg, hvordan jeg gledet meg til å se han, at jeg skulle gjøre alt i verden for at han skulle være lykkelig og at jeg alltid skulle beskytte han!
Med denne sangen begynte jeg å tenke på de ordene jeg hadde sagt til den voksende magen min.
Betydde de ingenting?
Betydde de bare noe hvis alt var perfekt?
Emil trenger meg mer enn alt annet i verden, å jeg hadde jo fortalt han gjennom ni mnd hvordan jeg gledet meg til å ta vare på han, elske han og passe på han.
Hvorfor skulle det endre seg?
Han var jo den samme gutten jeg hadde snakket med i ni mnd.
Gjennom det siste året har jeg blitt kjent med Emil, hans personlighet, temperament, hans svake sider, sterke sider og humør.
At han er kilen på ryggen, at han elsker eplejuice og hvordan han elsker når både mamma og pappa susser han på hvert sitt kinn!

Vi elsker deg Emil, vi vil alltid være her for deg! Vi gleder oss mest til å bli bedre kjent med deg, guide deg rundt i verden, og gi deg ubetinget kjærlighet!

signatur

17 kommentarer

Hilde, mamma til Jamie Leander

20.mai.2011 kl.19:11

Du er fantastisk! <3

Monica Myrvang Friis

20.mai.2011 kl.19:53

Så vakkert <3 og...så velkjent! <3 tenker at Emil har valgt sin mamma og pappa med den største omhu!

Et ønske så stort

20.mai.2011 kl.20:08

Så vakre ord... Rørt til tårer her jeg sitter. Ikke bare er dere heldig som fikk en så herlig liten gutt, Emil er heldig han óg.....som fikk en så fantastisk mamma og pappa!

mamma/mormor

20.mai.2011 kl.20:17

For en vidunderlig datter -svigersønn og emil jeg har :-) gleder meg så uendelig mye til dere skal bo i Bergen og jeg kan se dere "hele tiden" Ha en vidunderlig helg lille familie!

LeneEli

20.mai.2011 kl.20:21

Nydelig skrevet Linnis! :) Tror du allerede er en veldig veldig god mor som kan reflektere på denne måten.. Emil er en heldig gutt som har deg!! :))
<3 Nydelig skrevet! Emil en en ufattelig skjønn liten prins!

Tina

20.mai.2011 kl.20:31

Så nydelig linnis. Emil er veldig heldig som har en mor som deg. Gleder meg til å se dere igjen.. Og sååå stor han er blitt:) og utrolig herlig:)

Just the two of us!

20.mai.2011 kl.20:49

Fantastisk skrevet av deg <3 og din lille sjarmør er nuuuuuuudelig <3

SV: Ja jeg ser den hvor folk sier det, og det er jo helt feil. Sånn er ufint å si for en leder gjør faktisk mye bra for barna.

Jeg er superfornøyd, ville egenlig flytte fra dette stedet, men på grunn av barnehagen stopper det meg :)

Heidi Hagaløkken

20.mai.2011 kl.21:22

Du virker bare helt utrolig!! :)

Anne-Marthe:)

20.mai.2011 kl.21:41

Jeg sitter her med tårevåte øyer og kan bare tenke meg en brøkdel av hvilke føleleser dere har vært gjennom. Men det er så godt å høre, og se hvor ille det en gang føltes når ting ikke ble som dere hadde tenkt, at dere nå står sterke sammen, og elsker den gutten dere har fått. Det bare en litt annen vei å gå enn dere hadde tenkt. Og jeg vet at dere aldri ville ha byttet borte det for noe i hele verden :) Som jeg har sagt før, det er en grunn til at Emil kom til dere, og ut fra hva jeg ser kunne han kunne ikke fått en bedre mamma og pappa enn dere <3 Klem fra Anne-Marthe ;)

Linda

20.mai.2011 kl.23:45

Åååh, du skriver så fint! Får tårer i øya! <3

Tror ikke Emil kunne fått en bedre familie jeg!

Ut igjennom det du skrive,stråler jo kjærligheten rundt denne lille gutten!

Både han og dere virker helt herlige!

Mamma for lille Michelle

21.mai.2011 kl.01:12

Såå fantastisk du er, Emil kunne ikke fått en mer fantastisk familie virker det som! :-)

Han er heldig som har dere :-)

Veldig bra skrevet!

Silje

21.mai.2011 kl.09:22

Ååå! Vakkert, vakkert og rørende! Du skriver så godt! Heldige lille Emil som har deg til mamma :) Når vi som leser bloggen din kan føle din kjærlighet til ham, sier det litt om hvordan HAN må føle det :)

God helg til deg og familien din! :)

eogtm

21.mai.2011 kl.10:29

Fy søren så bra skrevet!! Jeg sitter her seriøst med tårer i øynene!

Flinke er dere! Og dere har en helt fantastisk nydelig sønn, downs eller ikke :-D Og han er en helt vanlig gutt, kanskje han trenger litt mer, men hva så? Han er en av oss, en del av menneskeheten.

Er så glad for at jeg får lov til å følge deres hverdag og jeg smiler hver gang jeg ser bilder av nydelige Emil <3

Dere gjør en kjempejobb og Emil er heldig som har dere i sitt liv! Stå på videre =)

Det å bli foreldre er ingen lek, hele livet blir snudd oppned.. Men fy søren så herlig det er også!! Og selv om jeg er alenemor og synes det er temmelig tøft til tider, så kan ikke det måles opp mot alt det dere har vært igjennom! All respekt til dere!

Kos dere masse i helgen og uka som kommer, så blogges vi når vi kommer hjem :-D

mammaoglitttil

21.mai.2011 kl.12:50

Linnis, dette var bare helt vakkert. Får tårer i øyner, og tanker som vekkes. Du er en fantastisk mamma, og den beste mamma Emil noen gang kunne få.

STOR klem til deg og kyss til skjønne Emilgutten. <3

Christine

25.mai.2011 kl.22:44

ååe, Linnis! Du skriver så utrolig godt, rørende og sterkt! Eg brister nesten alltid av innleggene dine, og de får meg alltid til å tenke.

emil & oss <3

29.mai.2011 kl.14:03

Christine: Det er bra du liker innleggene :)

Syns det er så befriende å kunne skrive hva jeg tenker på, å at folk liker det :)

Håper alt er bra med deg ?:)

Skriv en ny kommentar

emil & oss <3

24, Bergen

Jeg er stolt mamma til Emil. Han er født med Downs syndrom, og omphalocele. Han er verdens mest sjarmerende gutt! Smiler og ler, og er en skikkelig tøffing. Jeg velger å la leserne ta del i vår hverdag som foreldre til en liten gutt med Downs syndrom. Utfordringer, gleder, men også sjokk og bekymringer! Kontakt: Linnis_4@hotmail.com

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

thehibi
hits