Kommunikasjon!

Onsdag! Hvem fant på at det kalles "lille lørdag"? Personlig syns jeg det er veldig missvisende! heheh.. Når jeg stod opp idag (les: dro meg ut av sengen) var jeg sååå klar for at det var fredag! Men neeeida.. Onsdag! Det er faktisk tre hele arbeidsdager til neste helg...
Men dagen på jobben gikk overraskende fort og greit, og det ble en god dag!Deilig å komme hjem til guttene mine! ♥

Vi har vært på tegn til tale kurs idag i barnehagen. Det er spesialpedagogen som Emil har fått tildelt som har greid å få inn en fantastisk dame som bare kunne ALT! heheh.. Hun var flink å snakke, hun var flink å få oss med, og hun hadde svar på det meste!
Det er så utrolig deilig hvordan barnehagen tar det seriøst at Emil skal lære seg å kommunisere med andre barn og de voksne! Det er så viktig at han kan kunne uttrykke hva han ønsker og hva han tenker!

Visste dere at forskning viser at barn som bruker tegn aktivt i barnehage hverdagen får et bredere ordforråd, og tillegg får språk tidligere??

Skikkelig motiverende for oss som foreldre at de foreldrene på avdelingen der Emil går er positivt innstilt på at ungene bruker tegn i hverdagen! :DTenk at vår lille prins skal begynne å snakke?! Vårt lille gull  ♥♥

Men hvertfall, det hun "lærte" oss på kurset var at alle ord trenger ikke tegn, en trenger ikke gjøre det vanskeligere enn det er i utgangspunktet! Snakk i bilder! De ser joakkurat det samme som oss??

Hvis du skal vise skive og pålegg, så vis akkurat hva du gjør, og de forstår! Det er så "lett" at en kan nesten ikke bruke som unnskyldning at en ikke kan tegnene! Hvis en SER, kan man også bruke tegn!

Kjenner jeg er skikkelig motivert til å starte enda mer intensivt med tegn! :DHar dere erfaring med tegn i hverdagen til deres barn?


signatur

18 kommentarer

Mari-Anne

19.okt.2011 kl.20:58

Å herregud så bitteliten!!! Det var ikke en normalstor stol???

Tegn til tale er kjempeflott! Jeg busker så mye mimikk og håndbevegelser når jeg snakker at du skulle tro jeg tegnetalte hele dagen. Men var for en stund siden innom en side for døvetolker hvor de ga tegn til nesten alle ord jeg kunne komme på i allefall. Ikke alle var like gode selvfølgelig, men sjekket jo selvfølgelig opp alle de "slemme" ordene også da : )

emil & oss <3

19.okt.2011 kl.21:08

Mari: Heheh.. neida ;) Det er en ganske stoor stol!

Men han var også ganske liten på bildet, rundt tre kg <3 <3

Linett - mamma til Emma Josefine

19.okt.2011 kl.22:02

Så utrolig flott å høre at de tar det så seriøst! Jeg skjønner virkelig at det er helt fantastisk for dere og veldig motiverende! Det er jo kjempefint for både dere og Emil, og det har nok veldig mye å si for resten av livet til Emil :)

Der jeg er vikar, så er det en ungdom med Downs Syndrom. Han kan noen ord, men han bruker mest tegn til tale + at han bruker både tegn og tale. Det er helt utrolig hvor mange tegn han kan! Det er flere ganger jeg ikke har kunnet et ord hvor jeg har spurt han, og da viser han meg. Skikkelig go´gutt :)

Så vakker lille Emil er<3
Herremin så liten han var der han satt i stolen! Godt dem tar det så serriøst da, det må jeg si:))

Gro og Arian

20.okt.2011 kl.10:21

Ja, tegn til tale er et flott supplement til språkutviklinga! Arian har brukt det i mange måneder allerede (han begynte i bhg når han var 10mndr, og han er nå 21 mndr) Det er helt rørende å se når han selv bruker tegn til tale. Når vi synder bæ bæ lille lam, ja da begynner han å gjøre tegn:-) De andre barna på småbarnsavdelingen prøver også på tegn når de snakker til han...det er så rørende å se for et mammahjerte:-)

Margrethe

20.okt.2011 kl.11:44

Flott blogg og flott gutt du har :) Jeg bruker ikke tegn til sønnen min, men vurderer å bruke litt tegn på de viktigste tingene når nr. 2 kommer. Men jeg har vokst opp med tegn til tale. Lillebroren min (som er 1,5 år yngre enn meg) har nemlig downs. Så tegn til tale har vært en helt naturlig del av språket mitt som liten. Han bruker det faktisk den dag i dag hvis han har problemer med å gjøre seg forstått. Tegn til tale kan virkelig anbefales :)

Heidi

20.okt.2011 kl.12:21

Hei på dere! Håper alt er vel med dere! Så kjekt å lese at Emil trives i barnehagen, og at dere har truffet bra folk som er positive! Så masse fine bilder av gogutten, han er helt nydelig! Tegn til tale lyder fornuftig, man burde kanskje brukt dette i noen grad i alle barnehager... Ser ut til at dere kommer i orden på nytt sted. Har alt roet seg? Her er mye med det samme, det "nye" i vårt liv er jo å ha skolegutt, det er en spennede prosess både for liten og store. Agnes stortrives i barnehagen, har ikke engang tid til å ta av jakke og lue om morgenen. Hun har såvidt begynt med noen få ord, det er utrolig i hvor mange situasjoner "æsj" passer!

emil & oss <3

20.okt.2011 kl.20:10

Linett: :)så bra dere bruker han til det han kan :D Han blir nok kjempe stolt da!

Takk <3

emil & oss <3

20.okt.2011 kl.20:11

Malene: :D

emil & oss <3

20.okt.2011 kl.20:12

Gro og Arian: Ja jeg gleder meg masse til Emil kommer til å bruke tegn selv!

Han forstår masse, det merker vi :) er veldig gøy!

Syns det er fantastisk at de andre barna tar Emil med i samtalene, og lekene <3

emil & oss <3

20.okt.2011 kl.20:14

Margrethe: Ja det er et utrolig bra supplement for språk for alle barn :)

Gratulerer og lykke til som to barns mamma <3

emil & oss <3

20.okt.2011 kl.20:18

Heidi: Hei :) Så koselig!

Ja skolegutt og greier! Hvordan trives han på skolen?

Agnes var godt rustet til å begynne i bhg hun, heheh.. skikkelig god jente :D

"æsj" passer inn veldig mange steder ja! hahah.. Emil sier Hei, og noe som ligner på "min" :) (Legger kanskje litt godviljen til når jeg sier han kan si hei, men det er vel det vi mødre gjør?;))

Ja de er flinke i Emil sin bhg, å jeg syns det er kjempe gøy å se hvor motivert de er for å lære mer :)

Ja nå begynner ting å roe seg ned, jeg har fått forlenget vikariatet mitt på jobb, og huset begynner å ta form, så det er veldig deilig!

Gleder meg til jul og litt ferie sammen med gutta mine <3

Lene

21.okt.2011 kl.10:12

Hei!

Lille hos oss bruker tegn til tale, sammen bilder. Han er blitt mye roligere ved matbord i barnehagen så vi skal begynne med det her hjemme og:) Han er ikke så veldig hypp på å bruke det selv for å gjøre seg forstått, men det kommer vel...han er jo bare 2 år:)

Grunnen til at han bruker tegn er at han har tilknytningsproblemer (fosterbarn hos oss) og har allerede hatt 10 ørebetennelser og dermed nedsatt hørsel. Lagt inn drèn nå så vi merker stor forskjell på hørselen da:)

emil & oss <3

24.okt.2011 kl.15:37

Lene: Hei!

Stakkars gutt, så mye ørebetennelser da :(

Så bra at dere bruker tegn, slik at han kan gjøre seg forstått!

Å samtidig må jeg si at dere er fantastiske mennesker som er fosterhjem! Det er så mangel på dette! ..

Det kommer når de ser at det fungerer vettu :)

Ha en nydelig uke!

Heidi

24.okt.2011 kl.23:48

Vi har brukt og bruker fortsatt mye tegn. JL er 6 år, men har fortsatt ett dårlig språk. Syntes det har kommet seg i det siste, men ordene er fortsatt litt uklare. Uten tegn vet jeg ikke hva vi skulle ha gjort, det hadde vært mye fortvilelse og frustrasjon tror jeg. Er glad for at det finnes tegn tiltale!!!! :)

emil & oss <3

27.okt.2011 kl.19:47

Heidi: så bra tegn fungerer for dere! :D Gleder meg til at Emil kan begynne med tegn selv! blir spennende fremover!

Silje

13.nov.2011 kl.17:00

Hei! Så koselig å lese om dere! Jeg har vært borte fra bloggverden laaange tider, men i dag måtte jeg innom å lese om dere :) Ble så glad da jeg fant et innlegg om tegn, og at de skal begynne med det i barnehagen. Har erfaring med det gjennom jobb, og det er utelukkende positivt! Helt fantastisk at det fins så "enkle" metoder for å gjøre det lettere for din nydelige lille Emil og andre barn. Masse lykke til! :)

(For å være skikkelig usaklig så var jeg på teg-til-tale-kurs selv, og på en fest like etterpå så tok jeg meg selv i å bruke tegn for å gjøre meg forstått i den høye musikken!! :P Uproft, men genialt ;) )

Stor klem!

emil & oss <3

16.nov.2011 kl.17:23

Silje: hahah.. det kan brukes i mange sammenhenger! helt fantastisk er det!

Det må være frustrerende å ikke kunne gjøre seg forstått, så tegn er ypperlig i fht. til Emil hvertfall <3

Takk :D vi øver og øver, så lager vi litt våre egne tegn av og til <3 heheh..

Skriv en ny kommentar

emil & oss <3

24, Bergen

Jeg er stolt mamma til Emil. Han er født med Downs syndrom, og omphalocele. Han er verdens mest sjarmerende gutt! Smiler og ler, og er en skikkelig tøffing. Jeg velger å la leserne ta del i vår hverdag som foreldre til en liten gutt med Downs syndrom. Utfordringer, gleder, men også sjokk og bekymringer! Kontakt: Linnis_4@hotmail.com

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

thehibi
hits